Április

Beiratkozás

beiratkozas

Tisztelt Szülők!


Tájékoztatom Önöket, hogy a 2021/2022-es tanév 1. évfolyamára történő beiratkozás időpontjai:

2021. április 15. 8:00-16:00
2021. április 16. 9:00-17:00


Felhívom figyelmüket, hogy jelen helyzetben a beiratkozás e-mailen és KRÉTA e-ügyintézésen keresztül is lehetséges, ez esetben a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatására legkésőbb a tanév első napján is sor kerülhet. Személyes beiratkozás esetén, amennyiben lehetőségük van rá, kérem nyomtassák ki a lent található mellékleteket és kitöltve hozzák magukkal az ügyintézés gyorsítása érdekében.


A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:


Mellékletek e-mailben, személyesen történő beiratkozáshoz:


KRÉTA e-ügyintézésen keresztüli beiratkozáshoz kattintsanak a következő linkre: KRÉTA e-ügyintézés
E-ügyintézéses beiratkozáshoz szükséges segédletet erre a linkre kattintva érhetik el: e-ügyintézés segédlet


Az első osztályos tanulók diákigazolvány igényléséről szóló tájékoztatót elolvashatják itt: Diákigazolvány igénylése első osztályos tanulóknak


Tankerületi tájékoztató szülők részére

Miovecz János
igazgató

Március

Újraélesztési alapismeretek az általános iskolában

Idén ősszel egy pedagógus továbbképzésen vettem részt, mely egy országos kezdeményezés volt a mentők részéről. Címe: újraélesztési alapismeretek az általános iskolában. Az a szomorú statisztika hívta életre, hogy hazánkban évente 25000 ember hal meg hirtelen szívmegállásban, melynek két harmada megmenthető lenne, ha időben elkezdenék a hozzáértő újraélesztést. Erre akár egy általános iskolás tanuló is képes lehet. Iskolánkban a 7, 8 osztályos tanulókat érintette a képzés. Két órát vett igénybe, melyeken Bibliai alapelvek mentén elméleti, és gyakorlati ismereteket szereztek a tanulók.

Hegyeshalmi Csaba

Gyermekfelügyelet

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2021.03.08-tól - 2021.03.31-ig munkanapokon gyermekfelügyeletet biztosítunk azon tanulóink számára , akiknek szülei ezt írásban kérik. A felügyelet -figyelembe véve a járványügyi helyzetet- kizárólag a szülő (gondviselő) munkába járása miatt vehető igénybe.
A kéréseket -a csatolt dokumentum kitöltésével- az alábbi cím valamelyikére szíveskedjenek elküldeni: kmeroisk@gmail.com vagy mioveczj@kapos-net.hu.
Felügyelet kérése

Miovecz János

Február

Megemlékezés Fodor András születéséről

Fodor András születésének 92.évfordulójára február 26-án műsorral emlékeztünk meg. Életéből, munkásságából a 2. osztály tanulói készültek fel. A kaposmérői születésű költő, esszéíró verseiből is elhangzottak részletek. Zenés keretek között koszorúztuk meg a műsor végén a költő szobrát.

Szedmák Zsófia

Robotika szakkör

Iskolánk az „EFOP-3.2.3-17 - Digitális környezet a köznevelésben” pályázat keretében kapott 4 darab Lego Mindstorms EV3 készletet. Ez lehetővé tette, hogy a robotika iránt érdeklődő tanulók szakköri keretben megismerjék a robotok programozásának alapjait. Az első 3 foglalkozáson elsősorban az építéssel foglalkoztunk, majd fokozatosan áttértünk a motorok programozására. A következő lépés az érzékelők beépítése és programozása volt, amely már nagyobb kihívást jelentett a tanulóknak, de a többség sikeresen megoldotta ezeket a feladatokat is. A kötelező programozási feladatok megoldása után, mostantól a tanulók nagyobb önállóságot kapnak és videók, valamint egyéni ötletek alapján lánctalpas robotot építenek, majd programoznak.

Akadálypálya video

Fila Gyula

December

Karácsonyi játszóház

Október

Papírgyűjtés

"" 1.a: 331,5kg
1.b: 606,5kg
2.o: 876kg
3.o: 471,5kg
4.o: 437kg
5.o: 1092,5kg
6.a: 182,5kg
6.b: 154kg
7.o: 1234kg
8.a: 413kg, 8.b: 102kg

Szeptember

Európai diáksport napja

Szeptember 25-én idén is megtartottuk a magyar diáksport napját. Három helyszínen színes programokkal vártuk a diákokat. A bátrabbak tanári felügyelettel, kerékpárral tekertek ki a Petörke tóhoz. Itt a gyerekek kipróbálhatták az evezést 3 személyes kenukban. A program lebonyolításában a Szent Jupát egyesület volt segítségünkre, Nagy Sándor és barátai személyében. Ezúton is köszönet érte! Az iskolában maradt diákok fiú és leány csapatokkal a labdarúgás sportágban mérhették össze erejüket, a mérkőzéseket Zádor Tibor és Csermann Sándor tanárurak vezették. Az alsós gyerekeket hat feladat várta a nagypályán. Kapura lövés, óriáslabda gurítás, keresztszökdelés, célba dobás babzsákkal, mocsárjárás két karikával, szökdelés sportlétrán feladatokban próbálhatták ki magukat. A feladatok végén sokan vállalkoztak egy nagykör futására is. Jó hangulatú délutánt hagytunk magunk mögött, tele élményekkel.

Hegyeshalmi Csaba

Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny

2020. szeptember 10-én került megrendezésre a 2019/2020-as tanév végén elmaradt Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny. Iskolánk tanulói nagyon szép eredményt értek el ezen a versenyen.


Név Megyei helyezése Nemzetközi helyezés
Bertalan Viktória 4.o 21/199 542/4377
Dóczi Levente 4.o 36/199 1116/4377
Vajay Levente 4.o 36/199 1116/4377
Sütöri Liza 4.o 91/199 1116/4377

A 4. osztályosok felkészítő pedagógusa: Balogh Mária


Név Megyei helyezése Nemzetközi helyezés
Németh Hanna 3.o 42/188 1424/4614

A 3. osztályos tanuló felkészítő pedagógusa: Varga Anikó


Tanévkezdet

Nem a megszokott módon kezdtük az idei tanévet, elmaradt ugyanis a hagyományos tanévnyitó ünnepélyünk. Ugyanakkor elsős tanulóinkat és szüleiket személyesen köszöntöttük szeptember 1-én az aulában. Bevezetésre került egy járványügyi protokoll is, melynek betartásától reméljük, hogy továbbra is hagyományos rendben zajlik majd az oktatás. Átadásra került- a RSZTOP -2.1.1 projekt keretében -33 tanszercsomag, valamint a SIÓ iskolatáska pályázaton nyert 12 darab írószerekkel kiegészített iskolatáska is.

Miovecz János

Augusztus

Járványügyi protokoll

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
Megszokott közös tanévnyitó ünnepélyünk idén nem lesz. Osztályszintű évnyitóval kezdjük szeptember 1-én 8.00-kor a 2020/2021-es tanévet. Ugyanakkor az elsős tanulóinkat, szüleiket szeptember 1-én 8.15-kor az iskola aulájában szeretnénk személyesen is köszönteni! Kérem, hogy a tanulók -a számukra kijelölt osztálytermekbe- 7.45-ig érkezzenek meg! A 2020/2021-es tanév szeptember 1-vel minden diákunk számára hagyományos módon elkezdődik.
Eredményes, gondtalan tanévet kívánok mindenkinek!
Miovecz János igazgató