Április

Honlapunk elköltözött!

Honlapunk 2023.04.19-től új címen érhető el: https://hunyadi-iskola.hu/
Kérjük Önöket, hogy az aktuális tartalmakért keressék új honlapunkat!

Beiratkozás

Tisztelt Szülők!


Tájékoztatom Önöket, hogy a 2023/2024-as tanév 1. évfolyamára történő beiratkozás időpontjai:

2023. április 20. 8:00-19:00
2023. április 21. 8:00-19:00


Felhívom figyelmüket, hogy a beiratkozás KRÉTA e-ügyintézésen keresztül is lehetséges. Személyes beiratkozás esetén, amennyiben lehetőségük van rá, kérem nyomtassák ki a lent található mellékleteket és kitöltve hozzák magukkal az ügyintézés gyorsítása érdekében.


A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:


Mellékletek beiratkozáshoz:


KRÉTA e-ügyintézésen keresztüli beiratkozáshoz kattintsanak a következő linkre: KRÉTA e-ügyintézés
E-ügyintézéses beiratkozáshoz szükséges segédletet erre a linkre kattintva érhetik el: e-ügyintézés segédlet


Az első osztályos tanulók diákigazolvány igényléséről szóló tájékoztatót elolvashatják itt: Diákigazolvány igénylése első osztályos tanulóknak


Tankerületi tájékoztató szülők részére

Miovecz János
igazgató

Március

Sakk diákolimpia

Idén is Balatonlelle adott otthont a megyei egyéni sakk- diákolimpia döntőjének. Iskolánkat három tanuló képviselte. Gavallér Csenge (IV.kcs.), Tóth Botond és Lipótzy Dániel (III.kcs.) . A leányok csoportjában körmérkőzésen dőlt el a bajnoki cím, ahol Csenge ezüstérmes lett, míg a fiúk mezőnyében 7 fordulóban küzdöttek meg a bajnoki címért. Botond (3,5pont) és Dani (3pon) a népes mezőny második felében végeztek.


Miovecz János


Február

"A jövő legyen veled" videoesszé pályázat

"A jövő legyen veled" videóesszé pályázat koordinátoraként elkísérhettem a győztes csapatokat Strasbourgba, ahol a városnézésen kívül megtekintettük az európai parlamentet is. Bemutatták, hogy működik a parlament, a képviselő úr, akinek a meghívására érkeztünk, egy kötetlen beszélgetésben beszélt a munkájáról. Nagy élmény volt számunkra, hogy betekinthettünk a parlament egyik ülésébe is.
A program során nem csak Strasbourg nevezetességeit ismerhettük meg, hanem a szomszédos Colmarba is ellátogattunk, ahol az olasz-és német építészeti stílushoz hasonló épületeket csodálhattuk meg.


Dénesné Szak Andrea


Január

"Az erdő télen" rajzpályázat

Illa Marcell, 4.osztályos tanuló sikeresen szerepelt az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Területi Szervezetének meghirdetett "Az erdő télen" c. rajzpályázatán. Kategóriájában a 3.helyezést érte el.
Marcell a pályamunkát otthon, szabadidejében készítette el, és szüleivel együtt részt vett személyesen a díjátadó ünnepségen is.
Gratulálunk a szép munkához és az elért eredményhez!


Szedmák Zsófia


December

Karácsonyi játszóház, projektnap képekben

Montessori délután

December 2-án, pénteken különleges szabadidőt töltöttek el együtt az 1. osztály tanulói. A kaposvári Montessori ügyesedő program egyik vezetője, Ficsór Nadin (Ficsór Milla édesanyja) fejlesztő játékokat mutatott be a legkisebbeknek. Az egyszerű, természetes alapanyagokból készült eszközöket kisebb csoportokban próbálhatták ki a gyerekek, fejlesztve játékosan a képességeiket. Nadin kedves irányításával mindenki sorra került valamennyi játékban. Ezúton is köszönjük a tartalmas, élvezetes programot, amellyel Milla anyukája megajándékozott minket.


Fülöp Diána


November

Magyar labdarúgás napja

Magyar Labdarúgás Napja alkalmából iskolánkban hagyományosan megrendeztük a felsős osztálybajnokságot. A fiúknál 8.a osztály ,a leányoknál az 5.-6. osztály közös csapata győzött. Sportszerű és színvonalas mérkőzéseket láthattak a rajongók.


Zádor Tibor


Iskolai tökfaragó verseny

A Diákönkormányzat az eddigi hagyományokhoz híven idén is meghirdette az iskola tanulóinak az október végi tökfaragó versenyt. Szebbnél szebb és félelmetesebb egyéni, páros és osztálymunkák érkeztek. A 26 egyéni nevező saját kategóriájában elnyerte az első helyet. Osztálymunka érkezett a 2.b és 4.osztálytól. A versenyzők mindegyike emléklapot és édességcsomagot is kapott.


Szedmák Zsófia DÖK segítő pedagógus


Tökös délután

Az iskolai tökfaragó versenyre a 4.osztály közösen faragott tökökkel is benevezett. Fegyelmezetten, a feladatra koncentrálva, csoportokban dolgoztunk a délután folyamán. A faragás után a tökök félelmetesen jó dekorálása következett. Remek munkák készültek, jó hangulatú osztálydélutánt tudhatunk magunk mögött. Az alapanyagot a szülők biztosították az osztálynak. Ezúton is köszönjük szépen!


Szedmák Zsófia, Horváth Szilvia


Október

Gyümölcsöző délután

Az elmúlt környezetismeret órákon az őszi kertek zöldségeivel, gyümölcseivel kapcsolatos ismereteinket mélyítettük el. A témakör zárásaként osztálydélután keretein belül a gyerekekkel gyümölcssalátát készítettünk. A szükséges alapanyagokat a diákok hozták.
Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők hozzájárulását, támogatását e tartalmas délutánhoz!


Horváth Szilvia, Szedmák Zsófia


Szeptember

Papírgyűjtés

Osztály Leadott papír (kg)
1. osztály 905
2.a osztály 333,5
2.b osztály 294
3.a osztály 983
3.b osztály 679
4. osztály 899
5. osztály 805
6. osztály 758
7. osztály 632
8.a osztály 163
8.b osztály 229

Vizek háza

Iskolánk három osztálya (2.b, 3.a, 3.b) részt vett a „Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában” elnevezésű projekt keretében szervezett tanulmányi kiránduláson Zamárdiban. A program egy teszt kitöltésével kezdődött, majd az élményparban elhelyezett különböző eszközöket lehetett kipróbálni. Szinte senki nem úszta meg szárazon –bár nem esett az eső -az eszközhasználatokat, de ennek ellenére nem volt, aki ne örült volna annak, hogy részt vehetett a programon, melynek során értékes ismeretekkel , különleges élménnyel gazdagodott.


Mioveczné Kóródi Anikó


Pályaválasztási kiállítás

Iskolánk 27 nyolcadik osztályos tanulója 2 kísérővel részt vett 2022. szeptember 21-én Kaposváron a Pályaválasztási Kiállításon. Itt a középiskolák bemutató standjainál tájékozódtak a jövőre indítandó képzésekről, játékos formában ismerkedtek a szakmákkal.


Csermann-né Huber Erika


ClassVR bemutató, mozgásszimulátor

Iskolánk 3.4.5.6. évfolyamos tanulói két érdekes programon vettek részt.
ClassVR bemutató:

A virtuális élményórán megtapasztalták a kiterjesztett és a virtuális valóság közötti különbséget. A foglalkozás során megnéztek néhány érdekes élőlényt (pl.: nyílméreg béka, azurkék lepke) és ellátogattak számos különleges helyre (japán cseresznyéskert, fáraó sírbolt, vulkáni barlang).

Mozgásszimulátor:
Az élményóra egy részében a diákok kipróbáltak egy olyan virtuális valóság szemüveget, amelynek segítségével egy hullámvasúton érezhették magukat. A élmény még azzal fokozódott, hogy egy mozgásszimulátorban ülhettek, amely követte a hullámvasút mozgását, így igazán valósághű élményben volt részük.

Miovecz János


Évnyitó képekben


Augusztus

ISKOLAKEZDÉS

Mivel szeptember 1. hétköznapra (munkanapra) esik , emiatt közös tanévnyitó ünnepélyünk idén nem lesz. Osztályszintű évnyitóval kezdjük szeptember 1-én 8.00-kor a 2022/2023-as tanévet. Ugyanakkor az elsős tanulóinkat, szüleiket szeptember 1-én 8.15-kor az iskola aulájában szeretnénk személyesen is köszönteni! Kérem, hogy a tanulók -a számukra kijelölt osztálytermekbe- 7.45-ig érkezzenek meg! A 2022/2023-as tanév szeptember 1-vel minden diákunk számára hagyományos módon elkezdődik. Eredményes, gondtalan tanévet kívánok mindenkinek!

Miovecz János