December

Karácsony az oviban

Egy jó ideje minden év Karácsonyán, az iskola lelkes és zenében, versmondásban tehetséges diákjai műsort adnak a Bokréta óvoda kis lakóinak. Így volt ez 2018 Karácsonyán is, amikor az iskola kis énekkara, valamint fuvolát és zongorát tanuló diákjai közös énekléssel, zenéléssel, versmondással és karácsonyi mese felolvasásával tették színesebbé az ünnepet. Az óvodások és talán mindenki, aki ott volt, a műsor elején kíváncsisággal és várakozással, a műsor közben érdeklődéssel és türelemmel, a műsor végén pedig szeretettel telt meg. Jó, hogy Együtt lehettünk. : )

Burbucs Edit

Projekt nap

Iskolánkban december 15-én az EFOP 3.2.3. pályázat keretében projektnapot szerveztünk. Két téma került terítékre, mely során a biztonságos internet használatról tartott rendőrségi szakember előadást, illetve fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismeretekre tettek szert tanulóink. Mindkét téma aktuális, melynek veszélyeit időben fel kell ismerniük felsős diákjainknak ahhoz, hogy ne kerüljenek kellemetlen helyzetekbe. A programot egy ”tudásfelmérő” kvíz játék zárta, melyen több mint 60 diákunk vett részt.

Miovecz János

November

Serdülő judo országos bajnokság

""Gratulálunk Őze Olivérnek az országos bajnoki címéhez! Siklóson sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnia, megelőzve magasabb övfokozatú versenyzőket is. Olivér bekerült a korosztályos magyar válogatott keretbe is.Miovecz János

Magyar Labdarúgás Napja

""2018. november 23-án ismét megemlékeztünk a Magyar Labdarúgás Napjáról, amit a dicsőséges londoni 6:3 emlékére ünnepelte meg az ország. A tornacsarnokban fiú és leány labdarúgóink körmérkőzéseket játszottak. A lányoknál a 8. osztály nagy fölénnyel győzedelmeskedett. A 7. osztály lett a második, a 6-as leányok a harmadikak. A fiúknál nagy meglepetésre a 6. osztály legyőzte a 7. és 8. osztály csapatait. Második lett a 7. osztály, míg a 8. osztály fiai harmadik helyezést értek el. Sportszerű mérkőzéseket láthatott a szép számú szurkolósereg. A történelem teremben Puskás Ferenc életéről szóló filmet vetítettünk a tanulóknak, nagy érdeklődés mellett.

Zádor Tibor

Életmód és egészség

Ez év november 12-én személyes invitálást követően ellátogatott iskolánkba (Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) a Kaposvári NMPT(Natural Movement Pattern Training) lelkes csapata. Fekete Gyöngyi és Horváth József személyében önzetlen segítőkész gerinc terapeutákat ismerhettünk meg. A hatodik osztály lett kiválasztva a programra. A gyerekek érdeklődve fogadták a nagyon aktuális témát. A jelenlegi életmódunk egészségünk ellen hat. Ezen a foglalkozáson a gerinc volt a fő téma. Instruktoraink előrevetítették beteg életmódunk következményeit, de megoldást is kínáltak számunkra. Ugyanis a foglalkozás második részében tornatermi gyakorlatokat végeztünk, melyek segítenek megóvni gerincünk egészségét. A program számunkra teljesen ingyenes volt. Hasznos és kellemes időt töltöttünk együtt, szeretnénk, ha folytatása is lenne. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Hegyeshalmi Csaba

Október

Töklámpás verseny

Iskolánk hagyományos őszi programja a töklámpás verseny. Tanulóink sok és ötletesen faragott töklámpással készültek. A legötletesebbeket és legnagyobbakat jutalmaztuk. Szünetekben ügyességi versenyeken vehettek részt a diákok.

Jakab Márta és Filáné Varga Éva

Október 23.

Az ünnepi megemlékezést a Faluháznál tartottuk. Képek az ünnepélyről.

Világsakkfesztivál

Október 13-án rendezték meg a Világsakkfesztivál programot, melynek keretében iskolánkban is sakkversenyt szerveztünk. Négy korcsoportban összesen 45 diák versenyzett. Voltak közöttük akiknek ez volt az első megmérettetésük, de szép számmal akadtak már rutinos versenyzők is. Nem meglepő módon a rutinosabb versenyzők kerültek a díjazottak közé. Valamennyi korcsoportban az első három helyezett érmet, az első hat tárgyjutalmat és valamennyi résztvevő emléklapot kapott. A rendezvényt a Tandem SE támogatta, a versenyt Máthé Gáspár, Dóczi Balázs és Dan Dániel segítette lebonyolítani. Érmesek:
Alsós leány: 1 .Csillag Boglárka 2.Tamás Zsófia 3. Kerényi Lilla
Felsős leány: 1. Kovács Dorina 2. Verőczi Janka 3. Zhai Yu Fan
Alsós fiú: 1.Dan Mánuel 2. Tamás Bálint 3. Kovács Balázs
Felsős fiú : 1. Palovics Krisztián 2. Gavallér Bogát 3. Takács Dominik

Miovecz János

Szeptember

A Magyar Diáksport Napja

2018. Szeptember 28-án iskolánkban is megtartottuk az Európai Diáksport Napját. -14 órától Burbucs Edit tanárnő és osztálya vezetésével egy közös, jó hangulatú bemelegítéssel kezdtünk, melyen valamennyi diák és tanár részt vett. - Ezt követte egy országos rendezvény, melyben 2018 méteres futásra hívtuk a diákokat. - Célba érkezés után iskolánkban arra voltunk kíváncsiak kik a leggyorsabb diákok nálunk. A leggyorsabb diák futóversenyen 100 méteres távot kellett a diákoknak leküzdeni. Nemenként és korcsoportonként válogattuk a futamokat, összesen 10 különböző mezőny indult. Lelkes szurkoló tábor alakult ki, mely szintén segítette a versenyzőket. Az eredmények a következőképpen alakultak: III. helyezettek: Dóczi Lilla, Lukács Bence, Varga Laura, Weisz Roland, Bordás Bianka, Héjjas Ádám, Szombathelyi Tenke, Evele Fanni, Pápai Szabolcs, Fekete Balázs. II. helyezettek: Passa Dorka, Holló Hédi, Viesner Colin, Klotz József, Sütöri Liza, Vajay Levente, Horváth Efraim, Gévicz Virág, Tóth Maja, Máté Adrián, I. helyezettek: Pupos Virág, Horváth Mónika, Udvaros Bence, Őze Olivér, Kiss Dana, Szalai Boglárka, Fekete Patrik, Smidt Dávid, Forgó Martina, Horváth Zsolt, A futóversenyt a felső tagozatban osztályonkénti labdarúgó házibajnokság, alsó tagozatban teremhoki követte. Újdonságként jelent meg az evezés lehetősége iskolánkban.
A Magyar Diáksport Napja alkalmából először próbálhatták ki diákjaink az evezést. Az Együtt a Jövőnkért’95 alapítvány és a Tandem SE által vásárolt 1-1 indián kenut, melynek segítségével a Petörke tavon kellemes őszi időben tucatnyi diák ismerkedett az evezés fortélyaival. A tanulókat Nagy Sándor túravezető és Hegyeshalmi Csaba pedagógus oktatta az alapvető ismeretekre.

Hegyeshalmi Csaba, Miovecz János

Tanévnyitó ünnepély