Október

Gyurmavilág

""A Gyurmavilág által kiírt pályázaton sikeresen szerepeltünk! Alsós osztályaink illatos, színes gyurmacsomagokat kaptak, melyekhez 80 %-os támogatással lehetett jutni. Az önerőt az „Együtt a jövőnkért ’95” Alapítvány 25000 Ft értékben támogatta. A diákok tanórán vagy délutáni szabadidős programjaik során használhatják a közel 100000 Ft értéket képviselő jó minőségű gyurmákat.


Mioveczné Kóródi Anikó

Töklámpás verseny

Tanulóink szülői segítséggel ebben a tanévben is sok és ötletesen faragott töklámpással készültek a versenyre. A legötletesebbeket és legnagyobbakat jutalmaztuk. Szünetekben a vállalkozó kedvű diákok kipróbálhatták ügyességüket és erejüket. Célba dobhattak, horgászhattak, talicskát tolhattak és rönköt is hajíthattak.

Jakab Márta és Filáné Varga Éva

Október 23.

Az ünnepi megemlékezést a Faluháznál tartottuk. Képek az ünnepélyről.

Aradi vértanúk napja

Ebben a tanévben is megemlékeztünk az aradi vértanúkról. A műsorban a hagyományaink szerint a 8. osztályosok szerepeltek. A műsort Filáné Varga Éva és Velnerné Stark Rózsa készítette.

Kirándulás Erdélybe

A Határtalanul pályázat keretén belül a 7. osztályosok ebben a tanévben is kirándulhattak Erdélybe. Sok szép élményben volt részünk. A beszámoló itt olvasható.

Furián Léna, Varga Bianka 7.a, Bordás Bianka, Kiss Fanni, Lőrincz Barbara 7.b

A Zene Világnapja

A Zene Világnapját ünnepeltük október 1-jén. A napközbeni sok éneklés és zenés játék mellett lehetőségünk volt egy rendhagyó eseményen is részt venni, aminek köszönhetően a gyerekek jobban megismerkedhettek a Hangszerek Királynőjével – az orgonával. Kutasiné Molnár Boglárka felajánlása – amit ezúton is még egyszer köszönünk – lehetővé tette, hogy a gyerekek kicsit közelebbről láthassák és hallhassák a 2016-ban sok igyekezet, munka és jótékony felajánlás által felújított hangszert és annak történetét.

Burbucs Edit

Szeptember

Európai Diáksport Napja

Az Európai Diáksport Napja alkalmából szeptember 27-én kerékpártúrát szerveztünk Petörkére. 80 tanuló és néhány szülő jelentkezett kerékpározni. A petörkei büfénél frissen sült pogácsa várta a túrázókat. Sokan kipróbálták a tavon az indián kenuzást is a kellemes napsütötte délután. Négy kenuval tudtak gyakorolni a diákok, Hegyeshalmi Csaba, Nagy Sándor és segítői irányítása mellett. A kb. 10km kerékpározás és az evezés élménygazdag, kellemesen kikapcsolódást biztosított a vállalkozó szellemű diákoknak. Akik nem vállalták a túrát, ők a műfüves pályán- Zádor Tibor irányítása mellett -kispályás labdarúgásban mérkőzhettek meg egymással.

Miovecz János

Érték-edzés

2019. szeptember 20-án Bárdudvarnok Község Önkormányzata nyílt „érték-edzést” tervezett a Zselic kapujában Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnokkal. A rendezvényre iskolánk is meghívót kapott. Éltünk a lehetőséggel, így péntek délután iskolánk lelkes csapata is képviselte a rendezvényt. Délután 13.30-kor indultunk az iskola udvarából. Kadaravek Judit és Hegyeshalmi Csaba pedagógusok kísérték a maroknyi csapatot (15 tanuló). Kerékpárral indultunk a helyszínre, ami a Bárdudvarnoki Iskola udvara volt. Innen indult az „érték-edzés”, melynek keretében végig kerékpároztunk a Zselici értékek mentén (Vályogházak, Faluház, Óvoda, Czeibert Malomliget, Petörke völgy, Szent Benedek szobor, Premontrei Kolostor ásatás, Bárd patak, Őze faház, Kassai lovas íjászat). 14.30-kor indult a közös kerékpározás. Előtte megismerkedtünk, beszélgettünk Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnokkal, aki néhány közös fotó erejéig maroknyi csapatunk tiszteletbeli tagja lett. Ezt követte a közös tekerés. Az állomásokon pecsételő helyeket kellett keresnünk, ahol barátságos helyi lakosok fogadtak. A jelenlétet a nevezési lapokon érvényesítettük a helyszínen. A közös edzés után csapatunk visszatért iskolánkba, ahol az emlékek mellett Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnok aláírásával dedikált emléklappal lettek tanulóink gazdagabbak.

Hegyeshalmi Csaba

BOLDOG ISKOLA

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére. A Kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben pályázott és elnyerte a Boldog Iskola címet. A címátadó ünnepségre Budapesten a Kongresszusi Központban került sor. „A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.” A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Intézményünkben a 2. 3. 4. évfolyam csatlakozott a programhoz. Az osztályok havonta legalább egy boldogságórát tartanak, ahol feldolgozzák az adott témát.

Balogh Mária

Tanévnyitó ünnepély

Szeptember 1-én vasárnap 17 órakor tartottuk tanévnyitó ünnepélyünket. A hagyományoknak megfelelően a 8. osztályosok vezették be az elsősöket. Oroszlán Vivien magas színvonalú szaxofon előadásával kezdődött az ünnepély, majd az elsősök részéről Neményi Lotti mondott verset. Miovecz János iskolánk igazgatója köszöntötte a résztvevőket, tájékoztatást adott az új tanév programjáról, és az elsősöknek emléklapot adott át. A nyolcadik osztályosok közben feltűzték a kis elsősöknek iskolánk jelvényét. A megnyitó után az első osztályosok tanító nénijüktől vehették át a Sió rajzpályázatán nyert iskolatáskát. A tanévnyitón sok szülő és hozzátartozó is jelen volt.

Fila Gyula