Június

NTP-SR-15-0037 pályázat
Gyere velünk, próbáld ki és sportolj te is!
NTP-MTTD-15-0019 pályázat
A fa kreatív újrahasznosítása

Labdarúgó diákolimpia országos döntő

Iskolánk II-IV korcsoportos csapata a 6. helyezést érte el a Gyulán rendezett 19 csapatot számláló kis iskolák országos diákolimpiai döntőjében. A csapat tagjai:Szűcs Barnabás, Séta János Tamás, Galambos Nimród, Csete Gergő, Fehér Márton, Bogdán Norbert, Szőllősi Richárd, Mázsár Tamás, Horváth Ferenc, Rubecz Péter. Edző: Zádor Tibor. Eredmények, támogatók.

Zádor Tibor

Ballagás és tanévzáró

Hunyadi est

Olvass el!

A tanév során a 4. osztály két csapattal szerepelt a Kaposvári Egyetem által szervezett Olvass el online vetélkedőn. Három könyvet (Harry Potter és a bölcsek köve, Csodácska, Majomsziget) kellett elolvasnunk és kilenc fordulón keresztül ezekhez kapcsolódó érdekes feladatokat oldottunk meg. Egyik csapatunk, a közel 60 csapatot számláló mezőnyből, -3 pont híján- majdnem a döntőbe jutott. Jutalmul meghívtak minket a döntő zsűrijében, ahol iskolánkat Oroszlán Vivien 4. osztályos tanuló és Oroszlán Hajnalka szülő képviselte. A csapat tagjai voltak még: Biczó Gréta, Simon Johanna és Vincze Martina.

Kadaravek Judit

Rendhagyó történelem órák

Középkori magyar várak

Régészkedés Kaposszentjakabon

Gyakorlókert

Iskolakertünkben a gyerekek munkája és a kedvező időjárás következményeként szépen fejlődnek a növények. Idén főleg kabakosokat- úri tököt, spárga tököt, cukkinit- vetettünk, néhány sorban csemegekukoricát, veteményborsót, retket és céklát is raktunk. Gyarapodik a fűszernövény rész is. Nálunk szerencsére nem fagyott el az eper, bőséges és édes termését az órák végén a tanulók jóízűen fogyasztották.

Jakab Márta

"ÉLETJEL" pályázat

A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából ökoiskolaként csatlakoztunk az "Életjelek" akcióhoz. A feladatunk az volt, hogy keressük meg az iskolánkhoz legközelebb eső Natura 2000 területet, látogassunk el ide és figyeljük meg az itt élő növény- és állatfajok életjeleit. A Természetbarát szakkörösök a Pati erdőbe kerékpároztak, itt gyűjtöttek életjeleket a honos fajokról. A túráról készült fotót elküldtük a pályázatra és izgatottan várjuk a sorsolás eredményét.

Jakab Márta

Május

Hunyadi-kupa

Iskolánk 2016. május 30.-án ismét megrendezte a hagyományos Hunyadi-kupát. Két korcsoportban mérkőztek a csapatok. A IV. korcsoportban Nagybajom, Kaposfő, Kadarkút, a III. korcsoportban Nagybajom, Kaposfő, Hetes, valamint mindkét korcsoportban a haza Hunyadi János Ált. Isk. csapata. Sportszerű mérkőzéseket, és látványos játékot láthatott a szépszámú közönség. Hatalmas küzdelem után a következő végeredmény született: IV. korcsoport: 1. Kaposfő 2. Kaposmérő 3. Kadarkút 4. Nagybajom III. korcsoport 1. Kaposfő 2. Nagybajom 3. Kaposmérő 4. Hetes A kupákat, okleveleket iskolánk igazgatója nagy tapsvihar közepette adta át. Reméljük: Jövőre ismét találkozunk!

Zádor Tibor

Labdarúgás – Megyei döntő – Gyékényes május 27.

III.-IV. korcsoportos válogatottunk hatalmas küzdelemben megnyerte a megyei bajnokságot. Ezzel jogot szerzett arra, hogy az Országos döntőn képviselheti Somogy megyét. A csapat tagjai: Szűcs Barnabás, Séta János Tamás, Galambos Nimród, Csete Gergő, Fehér Márton, Bogdán Norbert, Szőllősi Richárd, Mázsár Tamás, Horváth Ferenc, Rubecz Péter. Edző: Zádor Tibor. Az országos döntő Gyulán lesz, június 23.-26.

Zádor Tibor

Madarak és fák napja

Az idei jeles napon Szombathelyi Tibor bárdudvarnoki birtokára kirándultunk kerékpárral. Körbejártuk a tavat, közelről figyelhettük a kacsák úszását. Több kotlósnak most vannak csibéi, de láttunk tojáson ülőt is. Itt az állatok szabadon vannak tartva, a rókáktól a kutyák védik őket. Visszafelé megálltunk az Őze Olivérék tavánál, ahol kipróbáltuk a csónakázást. A tó kb. 2 m mély. a tó közepén egy kis szigeten lakóház készül. Nagyon élveztük az evezést, megbeszéltük, hogy máskor is elmegyünk.

Jakab Márta

Alsós népdaléneklő verseny

2016. május 11-én rendeztük meg az alsósok számára a népdaléneklő versenyt a régi hagyományunk szerint. Idén 30 tanulót juttattunk tovább a négy osztályból, de a verseny napjára 25-en maradtak (betegség miatt). Nagy izgalommal és lelkesedéssel készültünk énekórákon, hogy ki, melyik dalt szeretné elénekelni. Azt is gyakoroltuk, hogy milyen közönség előtt énekelni és a közönségnek hogyan illik viselkedni. A nyitásként a negyedik osztályosok közösen elénekelték a kedvenc dalukat. A zsűritagok személyében kisebb változás történt, mert Zsófi néni helyett András bácsi lett a zsűri elnök, aki furulyatanár iskolánkban. Andi néni magyar tanárként továbbra is a szép kiejtésre figyelt és most is volt diák zsűrink, amely három tagból állt. Ők döntöttek a minősítésekről. A gyerekek nagyon szép teljesítményt nyújtottak, mindenki becsülettel megállta a helyét. Sok, szép dalt énekeltek. Gratulálok minden szereplőnek. A következő eredmények születtek:Arany minősítés: 7 tanuló, Ezüst minősítés: 12 tanuló, Bronz minősítés: 6 tanuló.

Kalocsainé Pintér Mónika

Színházi Biennálé

Két évente kerül megrendezésre Kaposváron a Gyermekszínházi Biennálé. Az idei évben két előadást is szerencsénk volt megnézni. Az első darabot május 4-én tekintette meg kilenc 8. osztályos tanuló. Az előadás címe: A kövek volt. A téma nagyon valóságos, két kamasz fiú balhéból okozott emberölése. Szinte testközelből élhettük át a színpad nem kis hatás nélküli történéseit. Nagyon magával ragadó, modern rendezésű darabnak lehettünk részesei. Szerdán a színjátszósok vehettek részt egy beavató színházi előadáson, amelynek címe Az eltört tál volt. A történet a jövőben játszódott, ahol minden bizonytalan és többértelmű. Az előadás több pontján a diákok is részesei lehettek az eseményeknek. Nagyon izgalmas és elgondolkodtató közös játék élményével lettünk gazdagabbak.

Dénesné Szak Andrea

Április

A Föld napja

"" Iskolánkban hosszú évek óta megrendezésre kerül a Föld napja alkalmából, az intézményünk körüli utcaszakaszok és parkok megtisztítása. Az osztályok egy adott területet vizsgálnak át, és szelektíven összegyűjtik a hulladékot, szemetet. Az osztályfőnökök vezetésével kicsik és nagyok egyaránt nagy lelkesedéssel végzik ezt a feladatot. Reméljük, hogy ha diákjaink felnőttek lesznek, nem kell utánuk senkinek szemetet szedni.

Zádor Tibor

A költészet napja

Iskolánkban a hagyományokhoz híven április 11-én megünnepeltük a költészet napját. Az idei évben az alsós diákok egy kihívás feladatot kaptak hétfőn reggel. Nekik az aznap megismert verssel kapcsolatban kellett elkészíteniük a nagyszünetben egy közös illusztrációt az iskola aszfaltján. Nagyon ügyesen és lelkesen dolgoztak az alsós gyermekek. A felsős tanulók közül az 5.a , 5. b , 6. és 7. osztályos diákok egy játékos interaktív vetélkedőn mérhették össze tudásukat. A versenyben a Redmenta online alkalmazást próbálhatták ki a diákok. Gratulálok minden résztvevőnek és a 8. osztályos segítőknek köszönet a munkájukért!

Dénesné Szak Andrea

Versünnep

2016. április 11-én, a költészet napján diákjainkkal a Megyei József Attila Szavalóversenyen vettünk részt, amelyet 29 éve hagyományosan Balatonszárszón rendeznek meg. Szép sikernek könyvelhetjük el, hogy a kaposvári területi fordulókból három tanulónk is továbbjutott a megyei döntőbe, így iskolánkat Miklai Kamilla, Szombathelyi Tenke és Csordás Gergely képviselték. A diákok egy kötelező verset is kaptak, illetve egy szabadon választott verssel kellett készülniük, mindhárman kiválóan szerepeltek. Az egész napos rendezvényt egy József Attila szerelmeiről szóló előadás zárta, majd a díjátadó következett. Nagy meglepetéssel és örömmel fogadtuk, hogy Csordás Gergely, 6. osztályos tanulónk Szép Ernő: Gyermekjáték című versével a korcsoportjában megyei 1. helyezést ért el, így az országos versenyen is részt vehet. Gratulálunk a győzelméhez!

Schell Zsuzsanna

Országos Logo programozó verseny az ELTE-n

Tanítványaim Csordás Gergely 6.o és Miovecz Máté 6.o tanulók bejutottak a Logo programozó verseny országos döntőjébe, amit április 9-én rendeztek az ELTE informatika tanszékén.

Fila Gyula

Fordított nap

Április elsején, bolondok napja alkalmából fordított napot rendeztünk. A nyolcadikasok vették át a hatalmat az iskola felett. Reggel a tornateremben minden diák szeme láttára az igazgató úr átadta a jelképes iskola kulcsot ideiglenes igazgatónőnknek, Balogh Krisztinának, nyolcadikos tanulónak. A napunkat egy vidám tánccal kezdtük, hogy kellemes hangulatot teremtsünk a továbbiakhoz is. Az órákat a végzős diákok tartották, akik átvették a szerepeket a tanáraiktól. Ezt mindenki egy érdekes kihívásnak gondolta. Az első szünetben a gyerekek állomásokon különböző játékos feladatokat csinálhattak, amivel édességeket nyerhettek. A nagyszünetben az „elveszett tombola számokat” kellett megkeresniük az udvaron, hogy ezzel is különféle dolgokat nyerhessenek. Négy óra volt megtartva. Az ötödik órában a felsős diákok osztályonként lévő csapata plusz a tanárok mérhették össze magukat egy sorverseny által. Itt az alsós kis iskolások szurkolhattak nekik. A napot azzal zártuk, hogy igazgatónőnk hivatalosan is visszaadta az iskola kulcsát, ezzel együtt a hatalmat Miovecz János igazgató úrnak. Ezután a gyerekek az aulában még különféle gyümölcsökből kóstolhattak.

Kasza Rebeka és Balogh Krisztina 8.o

Március

A víz világnapja

Sakk diákolimpia csapatverseny

Balatonföldváron rendezték meg a sakk csapatbajnokság diákolimpiai döntőjét március 17-én. A vártnál kevesebb csapat vett részt a megmérettetésen, vélhetően azért, mert iskolánként egy-két sakkozó még csak akad, de csapatnyi már kevésbé. Iskolánk alsós fiú és felsős fiú kategóriában vett részt a versenyen. A tavalyi évhez képest szebb eredményt értünk el, mert alsós diákjaink bronzérmet szereztek, míg a felsőseink ötödikek lettek. A csapatok tagjai: Tóth Áron, Schwicz András, Máté Adrián, Czinkota Bese Máté illetve Miovecz Máté, Gavallér Bogát, Biczó Dávid, Tót Lajos Martin voltak. A csapat utazását a Dobogó Egyesület térítés mentesen biztosította.

Miovecz János

Március 15. "Szabadság, szerelem"

„Minden évszaknak vannak ünnepei. A mai ünnep már a tavaszé. Minden ünnepnek vannak hangjai, a mai ünnepé fiatal nők és férfiak hangja: márciusi ifjaké és nőké. Minden ünnepnek vannak jelképei. A mai ünnep jelképe a kokárda.” Szabadság, szerelem címmel adták elő március 15-én műsorukat iskolánk 7. osztályos tanulói és volt tanítványunk, Kozák Cintia. Műsorukkal a márciusi ifjak és nők előtt is tisztelegtek. A mának is szólt az üzenet:

„Van-e még abból a tisztaságból?
Makulátlan hitből,
Tiszta vágyból...
Van-e még?
Van-e még mindig
Magyar,
Aki valami
Igazat,
Nagyot
Szépet
Akar.
Van-e még?”

Az előadást a Boszi Band népdalcsokra, Gelencsér Attila beszéde, a Kassai-lovasok felvonulása, végül koszorúzás követte.

Schell Zsuzsanna

Képek forrása: https://www.facebook.com/FaluhazKaposmero/?fref=ts

A Lovasíjász

Iskolánk 4.5.6.7.8. évfolyamos tanulói közösen megnézték a Kassai Lajosról készült „ A Lovasíjász” című filmet. A „belépőjegyeket” Kaposmérő Község Önkormányzata biztosította az iskola diákjainak számára. Nagy élmény volt tanulóinknak, hogy nagyrészt az általuk is ismert környezetben , korábbi iskolatársakat is felfedezve bepillanthattak a lovasíjászat - szép, de nagy kitartást igénylő –mindennapjaiba.

Miovecz János

Kompetenciamérés

Elérhetőek a 2014-2015-ös tanév kompetenciamérés eredményei. Iskolánk eredményei a Kompetenciamérés menüpontban megtekinthetők. Tanulóink a felmérésen kapott egyéni azonosítóval a https://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx oldalon nézhetik meg eredményüket.

Február

Megemlékezés Fodor Andrásról

Február 26-án megemlékeztünk Fodor András költőről, falunk szülöttéről. Koszorúval és verssel tisztelegtünk emlékének. A költő Szülöttem föld c. versét Csordás Gergely 6.osztályos tanuló adta elő.

Réthné Varga Anikó

Sakk diákolimpia

Február 25-én került megrendezésre az egyéni sakk diákolimpia megyei döntője Balatonlellén. Iskolánkat hatan képviselték: Schvicz András 3.o.,Tóth Áron 3.o., Gavallér Bogát 5.o., Miovecz Máté 6.o., Biczó Dávid 7.o., Tóth Lajos Martin 7.o. Az idei megmérettetésen Miovecz Máté 6. helyezést ért el - azonos pontszámmal a harmadik helyezettel - a 22 induló között. Szépen szerepelt még Tóth Áron , 7-ből 4 pontot szerezve holtversenyes 8.helyezett lett a 29 induló között. Sakkozóinkra március közepén újabb megmérettetés vár a csapatversenyen.

Miovecz János

Vers-és prózamondó verseny

2016. február 18-án iskolánk – immár hagyományosnak mondható - vers-és prózamondó versenyt szervezett és bonyolított le a „Magyar Kultúra Napja” tiszteletére az alsó tagozatos tanulók számára. A megmérettetésen 43 gyermek vett részt. Olyan versekkel illetve mesékkel indulhattak a megmérettetésen, ami a tananyagban nem szerepel. A zsűri,– Dénesné Szak Andrea tanárnő, Kalocsainé Pintér Mónika tanárnő és Csermann Sándor tanár úr – ebben az évben külön értékelte évfolyamonként a tanulókat.

Helyezések

1. osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály
I. Németh Helga I. Novák Lora I. Tóth Áron I. Dávidházi Lilla
II. Czár Levente II.Menkina Zora Viorika II. Schvitz András II. Gombos Alexa
III. Markó Izabella III. Fenyvesi Luca III. Bordás Bianka III. Oroszlán Vivien

Gratulálunk a helyezetteknek! A résztvevők, a megjelent szülők és tanulók nagy élvezettel hallgatták a gyerekek versmondásait.

Szabó Istvánné

Farsang

Iskolagyűlés

2016.01.25-én ismét Iskolagyűlést tartottunk a tornateremben. A gyűlésen részt vettek a felső tagozat diákjai, tanárai és az iskola vezetése. A tanulók osztályonként összegyűjtött kérdéseire, észrevételeire, - az előző iskolagyűlés óta keletkezett - problémáira Miovecz János iskolánk igazgatója és Velnerné Stark Rózsa igazgatóhelyettes válaszolt. A 8. osztályosok kérése volt, hogy tartsunk idén fordított napot április 1-jén, több osztály a mosdók zárhatóságát, a kéztörlők és a szappanok gyakoribb feltöltését kérelmezték. Gyermekeink szeretnének nagyobb választékot a büfében, 6.-7. osztályban almát, menzán kétféle menüt, változatosabb zenéket, műsorokat az iskolarádióban. Néhány probléma megoldására ígéretet kaptak tanulóink, de volt olyan, amelyek nem teljesíthetők.

Kadaravek Judit

Január

Itt a hó, jaj de jó

Szerencsére az első héten esett a hó, ezért az új évet köszöntve az iskola rendezett egy sportnapot. Január 8-án, pénteken 2 órától 3 óráig tartott. A verseny három fordulóból állt, úgymint: szánhúzás, hóember építés, hócsata. Először elkészítettük mesterműveinket, a miénk Duracell nyuszit ábrázolt, de volt még hónyolcas és sok-sok hóember. Utána összemérhettük erőnket a szánkóhúzó versenyben. Ezután következett a hócsata. Ezt nagyon élveztük, mert sok tanárt is megdobálhattunk.

Máté Laura, Kiss Tamás 7.o

December

Karácsonyi ünnepély

Az őszi szünet után nagy készülődés kezdődött a 4. osztályban, a karácsonyi műsor előkészületei okoztak izgalmakat. Számtalan jó hangulatú próba előzte meg az előadást, amin szívesen vettek részt a gyerekek. Mindenki azt láthatta, hogy a 4. osztály karikákkal, laptoppal, hangfalakkal felszerelkezve vonul ide-oda, „trükkös” terembe, tornatermbe…. heteken át. Ez idő alatt a szülők sem tétlenkedtek, verseket tanultak, hópihéket nyírtak és velünk izgultak. A fények és a hangok tökéletesítése során Papp Joci türelmét is próbára tettük néhányszor. Az műsor nagyon jól sikerült, köszönet érte a gyerekeknek, a szülőknek, kollégáknak, vendégművészeknek és Papp Józsefnek.

Kadaravek Judit

November

Hunyadi nap - tehetségnap

November 27-én tartottuk meg a Hunyadi-napot és Tehetség-napot egyben, mely három szempontból is aktuális volt. Iskolánk ebben az évben elnyerte az „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” címet. Pontosan 20 éve jött létre az „Együtt a jövőnkért ’95” alapítvány. Útjára indítottunk egy reményeink szerint hagyománnyá váló Talentum díjat. Az egész napos rendezvény alkalmából diákjaink Hunyadi János és fia Mátyás életének egy-egy epizódjával ismerkedhetnek meg vetélkedőkön keresztül. Tehetségműhely foglalkozások keretében – origami, dráma, informatika, sakk, érdekes fizikai és kémiai kísérletek, terménybáb készítés, sport - kipróbálhatták kreativitásukat, ügyességüket. Érdekes logikai játékokkal (Mind Lab) és mára már elfeledett népi játékokkal ismerkedhettek meg tanulóink. Előadások és élménybeszámolók kapcsán bővült diákjaink ismerete. Kiállításon mutattuk be a különböző alkotásokat, - fotó, üveg, kerámia, ékszer, festmény, szőttes, gyurmafigurák, natúr montázs, virágkompozíciók - melynek készítői szorosan kötődtek egykor iskolánkhoz. A tortakiállítás „alanyait” a nap végén nagy örömmel fogyasztották el diákjaink. Az esti gálán volt és jelenlegi tanítványaink léptek fel különböző (vers, ének, tánc, hangszeres zene) produkcióikkal. Idén 11 egykori diákunknak adtuk át a Talentum díjakat , mindegyikőjükre büszkék lehetünk. Köszönjük a szülői közösség tagjainak az aktív segítséget, a támogató jegyeket vásárlók valamint a STUDIOPAP Bt. és a N.V. Közétkeztető Kft. támogatását. Az egész napos rendezvényt az „Együtt a jövőnkért ’95” Alapítvány finanszírozta.

Miovecz János igazgató

Október

Október 23.

Őszi mulatságok

Őszi mulatságok

"" Az idei töklámpás versenyen kívül különböző játékokkal is színesítettük az őszi időszakot. A gyerekek készíthettek krumpli nyomdát, amivel könyvjelzőt, papír gyümölcsöket díszítettek. A folyosón talicskatoló ügyességi versenyt tartottunk. Az aulában egy furfangos masinéria segítségével diót lehetett törni, akinek sikerült, jutalmul megehette a diót. Az emeleten bekötött szemmel a macskafarkát kellett felhelyezni és vízből almát kiszedni. A legszebb, legötletesebb töklámpások készítőit csokival, édességgel jutalmaztuk.

Jakab Márta

Megemlékezés az aradi vértanúkról

"Aradi vár, aradi vár, halál-völgye
Lett a hős magyaroknak temetője!

Október 6-án, kedden emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. Hagyományaink szerint a 8. osztályosok szerepeltek a műsorban.

Filáné Varga Éva

Papírgyűjtés

A gyűjtött mennyiség itt megtekinthető

Zenei Világnap

Október elseje a Zenei Világnap.
Az idén az „ünneplésből” mindenki kivette a részét, mert a műsort az iskola összes tanulója együtt készítette. Minden osztály egy dallal készült, amit közösen adtak elő. A felsős osztályok még maguknak írtak is egy kis indulót az iskolai életről. Mindenki lelkiismeretesen készült és izgult, hogy az egész iskola előtt kell énekelni. Nagyon színvonalas produkciókat hallottunk, az osztályok nagy tapsot kaptak és jól szórakoztunk.
„Legyen a zene mindenkié”

Kalocsainé Pintér Mónika

Szeptember

Sportnap

A Magyar Diáksport Napja alkalmából idén is megszerveztük a sportnapot. A rossz idő miatt néhány nappal később került sor a lebonyolításra. Közös bemelegítés után a felsős tanulóink 2015 m-es futással, míg az alsósok a focipályán versenyfutással kezdtek. Ezt követte az alsós tanulóink játékos ügyességi versenye, a leányok a tornateremben , a fiúk a műfüves pályán vegyes csapatokat alkotva versenyeztek. Miután a felsős tanulók is megmérkőztek –nemenként –az iskola leggyorsabb tanulója címért, a leányoknak a tornateremben a fiúknak a műfüves pályán nyílt lehetőségük , hogy labdajátékban is összemérjék erejüket. A legügyesebb és leggyorsabb tanulók oklevelet, rostos üdítőt és müzli szeletet kaptak teljesítményük elismeréseként.

Miovecz János

Kutatók éjszakája

Idén három csapattal vettünk részt a Munkácsy Gimnázium rendezvényén. Sok érdekes feladat, előadás és kísérlet várt ránk. Az állomásokon ügyességre, kreativitásra, logikára volt szükség. A program csillagszórózással fejeződött be.

Jakab Márta

Csillagászat

"" Szeptember 18-án a Természetbúvár szakkörösök éjszakára sátrat vertek a Tanárhegyen. Az éjszakai égboltot vizsgáltuk Fajtai Sándor amatőr csillagász segítségével. A Hold krátereit nagyon jól láttuk a távcsövekkel. A Holdról készült képet Szombathelyi Tenke készítette.

Jakab Márta

""

Kiváló Akkreditált Tehetségpont

Iskolánk 2014-ben regisztrált Tehetségpontként az országos Tehetséghálózatba, és 2015 tavaszán megmérettette magát az akkreditációs eljárásban. Ennek eredményeként 2015 szeptember 12-én Budapesten átvehettük a Kiváló Akkreditált Tehetségpont címet tanúsító oklevelet. Ezt a címet 3 évig viselhetjük, aztán ismét bizonyíthatjuk, hogy méltók vagyunk a viselésére.

Dénesné Szak Andrea

Tanévnyitó ünnepély

Augusztus 31-én tartottuk tanévnyitó ünnepélyünket. Az elsősök bevezetése után Csordás Gergely, Miklai Kamilla, Schvitz András köszöntötte versével az új tanévet és szerepeltek a leendő elsősök is. Miovecz János iskolánk igazgatója köszöntötte a tanulóifjúságot, a meghívott vendégeket és a nagy számban megjelent szülőket, hozzátartozókat. Hagyományaink szerint az elsősök emléklapot vehettek át, és átadásra kerültek a Sió pályázaton kapott iskolatáskák is.

Fila Gyula