A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére. A Kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben pályázott és elnyerte a Boldog Iskola címet. A címátadó ünnepségre Budapesten a Kongresszusi Központban került sor. „A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.” A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Intézményünkben a 2. 3. 4. évfolyam csatlakozott a programhoz. Az osztályok havonta legalább egy boldogságórát tartanak, ahol feldolgozzák az adott témát.

Balogh Mária


Október hónapban az a nagy öröm ért bennünket, hogy a Boldogságóra programban a 4. osztály morgo22 névre hallgató csoportja az alsó tagozatos csoportok közül bekerült a Hónap csoportjai közé. Három csoport kapta meg ezt a címet a sok közül, nagyon büszkék vagyunk rá! Október hónap témája az optimizmus volt. A részletes beszámoló az alábbi linken tekinthető meg:
http://boldogsagora.hu/hirek/megvannak-a-honap-csoportjai-2/

Kadaravek Judit


November hónapban a társas kapcsolatok volt a téma. Feladat volt fotóalbum készítése, meseírás. Sokat beszélgettünk barátságról, emberi kapcsolatokról, értékes emberekről. Nagy örömünkre a 4. osztály morgó22 névre hallgató csapata ismét bekerült a hónap csoportjai közé. A részletes beszámoló itt olvasható:

http://boldogsagora.hu/hirek/a-tarsas-kapcsolatok-honapjanak-csoportjai/

Kadaravek Judit